Brouwerij-dag rondleiding

Vele mensen komen naar België om te ontdekken waarom we de besten ter wereld zijn wanneer het gaat om bierbrouwen. We hebben de traditie en de legendarische authenticiteit uit het verleden. In de Middeleeuwen waren de vrouwen de brouwers. Vanaf de 19de eeuw begonnen de mannen het bierbrouwen te commercialiseren, en het werd een meestal mannending. Maar vandaag de dag zijn er ook redelijk veel vrouwen die de roerstok in handen hebben. Kijk maar naar het Trappistenbier Orval.

Wat we in de deze dag-rondleiding aanbieden is een inzicht in verschillend brouwerijen, dat ons land rijk is. We gaan geen grote brouwerijen bezoeken. Als je eentje gezien hebt, heb je ze allemaal gezien. We gaan de lokale artisanale en familie brouwerijen bezoeken. Deze brouwerijen zijn de toekomst van de Belgische bieren, en je zal merken waarom. We leggen uit waarom we Amerikaanse hoppen gebruiken, vanwaar de mout komt, waar we de gist kopen, en hoe alles in zijn werk gaat. Alles op zijn eigen specifieke manier.

De rondleiding houdt in:

*Brasserie de la Senne (Brussels) http://brasseriedelasenne.be/?lang=nl

*Brouwerij Den Triest (Kapelle op den Bos) http://www.dentriest.be/

*Brouwerij Het Anker (Mechelen) http://hetanker.be/nl/brouwerij

*Brasserie Cantillon (Brussels) http://www.cantillon.be/br/2_1

*Bier proeverij en barhopping in de namiddag

In de morgen 09.00u:

We gaan eerst op pad naar de Brasserie de la Senne in Brussel. En we proeven een van de vele bieren van de dag. Ze zijn bekend voor hun Zinnebir, een typisch bier van Brussel zoals de Geuze er eentje is. De brouwerij is alleen te bezichtigen op zaterdag. Mocht je door de week gaan, kunnen we terecht in de degustatieruimte en de brouwerij in werking zien.

Brewery Day Tour Belgium

Na het bezoek in Brussel gaan we verder naar Kapellen op den Bos. Deze brouwerij is een micro-artisanale brouwerij, die gerund wordt door Marc Struyf. Het ligt in een landelijke omgeving en het thuis bij de brouwer. Hij zal je vele geheimen blootgeven in verband met brouwen. We proeven er verschillende bieren van eigen makelij. Al ooit een bier geproefd met zeewier, of een champagne-bier van 9,5% gemaakt van druiven?

Hij is ook op de hoogte van hoe het er aan toegaat in Amerika. Het nieuwe land van huisbrouwers en microbrouwerijen. We proeven er een 4tal bieren, afhankelijk van zijn enthousiasme. En geloof me, hij is echt gepassioneerd door bieren.

Brewery Day Tour Belgium

Brewery Day Tour Belgium

Rond de middag:

Tegen de middag rijden we naar brouwerij het Anker in Mechelen voor een lunch. Deze brouwerij dateert van de 15de eeuw. We zullen er eerst een rondleiding hebben. We kunnen genieten van een panoramisch zicht over Mechelen op het dak van de brouwerij. Mechelen was de economische hoofdstad van de Lage Nederlanden in de 15de en 16de eeuw. Na de degustatie van twee topbieren, de Gouden Carolus tripel en Gouden Carolus Classic, gaan we lunchen in het restaurant van de brouwerij.

Brewery Day Tour Belgium

Een van de favoriete schotels is het stoofvlees. Het is gemaakt met de Gouden Carolus Classic, een heerlijke combinatie. We kunnen ook een Maneblusser van 5,8% proeven met frietjes en mayonaise, gewoon lekker. Na de lunch rijden we terug naar Brussel voor een bezoek aan de brouwerij de Cantillon. Deze brouwerij is een museum voor de Geuze en Lambic-bieren. We krijgen er een rondleiding en proeven er een fruitbier en een Lambic.

Brewery Day Tour Belgium

Namiddag:

Na het bezoek aan de Cantillon is het tijd om de wagen aan de kant te zetten en we begeven ons naar het centrum van Brussel, waar we een 5tal bieren proeven in verschillende bars. We bezoeken zoals in de bierrondleiding iconisch bars en proeven er speciale bieren. We laten je speciale plekjes zien in het hartje van de kleine wijken. Alle bieren gaan gepaard met een food-paring: dat zijn speciale kazen of vleeswaren, chocolade etc…

Brewery Day Tour Belgium

Op het einde van de dag-tour kunnen jullie een special ontworpen degustatie menu proeven. Dat gaat over speciale Brusselse gerechten, die gepaard gaan met speciale bieren. We maken een compilatie van proevertjes zoals: mosselen, waterzooi, garnalen, stoemp, etc…

Prijzen:

190 euro per persoon (2-4 pers) (niet op maandag)

140 euro per persoon (5-8 pers)

Prijsaanvraag voor grotere groepen kunnen aangevraagd worden

Inbegrepen:

  • Minibus rental, fee gids/chauffeur, alle beer-tastings, inkomgeld brouwerij, verzekering, kilometers, diesel.

Niet inbegrepen:

  • Lunch in het Anker in Mechelen, gifts, tips
  • Degustatie menu in Brussels, prijs per person voor degustatiemenu: 35 euro +/-
  • Drankjes in het restaurant.
Contact
Or Call Jan Swerts at +32 472 201916
Join on Facebook