Magische rondleiding Brussel

We gaan soms veel andere steden bezoeken, maar kennen we Brussel echt wel? Moeten we echt ver gaan om mystieke of oude beschavingen te leren kennen? We zoeken steeds nieuwe oorden op om nieuwe dingen te ontdekken, maar moeten we echt over de grenzen gaan? In deze rondleiding laten we zien, dat Brussel een rijk en mystiek verleden heeft.

Er zijn vele verhalen te vertellen over Brussel, die nog nooit verteld zijn geweest. Luister naar onze Magiër die dag, en hij zal je laten zien wat er allemaal verborgen ligt in het hart en de hoofdstad van Europa. Hij zal je laten zien dat niet alles echt is, een beetje surreëel zelfs. Hij zegt: de geest luistert naar wat het ziet. Maar is dat zo?

Ontdek tijdens deze rondleiding de historiek van België, Brussel, oude legenden, vrijmetselaars, alchemie en kruisvaarders…Luister hoe men van lood goud maakt, of anders gezegd: hoe werd eeuwen geleden je ziel gezuiverd? Alchemie op zijn best!

Dus, registreer je voor deze spannende tour en laat de gids je door de stad leiden in het spoor van de alchemisten…

Wat gebeurt er in deze rondleiding?

De gids, die samen met mij de tour doet, is een illusionist-magier-mentalist. Hijzelf is ook een wandelende encyclopedie. Deze eigenaardige combinatie maakt deze rondleiding op zijn minst gezegd eigenaardig, uniek in zijn soort zowel entertainend als mystiek. We starten de rondleiding op de trappen van de kathedraal St-Goedele. We praten over vrijmetselaars tijdens de eeuwen, en wat men er naar de buitenwereld van terugvindt aan de hand van standbeelden en verborgen symbolen. Vanwaar komen ze en wat is hun oorsprong? Eens de rondleiding begonnen is, gaan we terug in de tijd.

We spreken over religie en oude symbolen in de kerk. Wat is de betekenis van de glasramen? Waarom is eer een vrijmetselaarsgraf in de kathedraal? We gaan verder naar het Royal Park voor het paleis. Hier komt Hermes Trismegistos aan bod. Wat betekenen de standbeelden? Hoe is het park ontworpen? Wat zijn de esoterische symbolen tegenover het paleis van de koning? Wat deed de tsaar Peter de Grote in Brussel? Allemaal eigenaardigheden, die om uitleg vragen. Sommige momenten komt de magiër in actie. Hoe komt het pentagram daar? Hij zal een paar straffe dingen doen…we hebben een vrijwilliger nodig!

Het is tijd voor een aperitiefje. We duiken daarna onder in de gewelven van het paleis, waar de magiër een groepssessie doet. We voelen of de praktijken en ideeën van Fausts’geest er nog steeds rondwaren. We gaan verder naar het Paleis van Justitie en nemen de lift naar de Marollen. Daar wacht ons een lunch in het bekendste bier-restaurant van Brussel. We proeven leuke tapas met enkele speciaal bieren. Alle tapas en gerechten zijn gemaakt met bier. Alain Fait kent zijn vak.

Na de lunch gaan we naar de Grote Markt, dat volstaat met verborgen symbolen en een spiritueel gedachtengoed. We eindigen in een leuke authentieke bar, waar de tovenaar nog eens zijn kunsten boven haalt. Hij doet dat aan de hand van zijn Tarotkaarten. Erg spannend als je de toekomst wil weten?

Prijs per persoon: all-in 90 euro

Groepsprijs kan aangevraagd worden

Contact
Or Call Jan Swerts at +32 472 201916
Join on Facebook