Westvleteren rondleiding

In de voormiddag:

Ben je een hardcore Westvleteren-fan, dan is dit je oplossing. Het is een special ontworpen tour, waar we ook Brugge bezoeken. De tour brengt ons uiteindelijk ook in de Westhoek van België. Dit gedeelte is bekend van de Grote Oorlog, nu zo een honderd jaar geleden. Vanuit Brussel is het een 2tal uurtjes rijden. Maar we hebben een plan als je van echte bieren houdt. We pikken je op in Brussel, en rijden eerst naar Brugge. We bezoeken de brouwerij de Halve Maan, en proeven er de Brugse Zot. Wanneer we mooi op tijd zijn, doen we nog een traditioneel kanaalrit er bij. Zo zie je Brugge op zijn best.

Westvleteren tour

Brewery the Halve Maan

Westvleteren tour

Westvleteren tour

Op de middag:

We rijden naar Watou en hebben een lunch in het Hommelhof, het bekendste restaurant van de buurt. Het maakt prachtige gerechten met bier. Daar kunnen een lekker Hommelbiertje nuttigen. We passeren even langs de shop van de brouwerij St-Bernardus, de tegenhanger van de Westvleteren. We leggen je uit waarom dat zo is, en wat de geschiedenis is van beide brouwerijen.

Westvleteren tour

Westvleteren tour

In de namiddag:

Dan is het tijd om even de Franse grens over te springen en we bezoeken het klooster van Monts des Cats, de enige trappistenbrouwerij van het land. Toegang tot de brouwerij is er niet, zoals in alle trappistenkloosters, maar we kunnen het wel proeven met hun zelfgemaakte kaas. We hebben een prachtig uitzicht over Vlaanderen.

 

Dan is het tijd voor de grote finale. We gaan naar de brasserie De Vrede aan de St-Sixtus klooster. Daar kunnen we alle bieren proeven, en zelfs het dessert nuttigen. Het is gemaakt van de blonde Westvleteren. Er is ook een mogelijkheid van de bieren aan te kopen samen met de glazen of kazen. Na dit bezoek is het tijd om terug te keren naar Brussel.

 

Prijs per persoon:

Minimum 2 tot 8 personen.

Prijzen op aanvraag naargelang de grote van de groep.

Kijk ook even bij je planning of de brasserie De Vrede open is:

http://www.indevrede.be/kalender.php?lang=nl

Contact
Or Call Jan Swerts at +32 472 201916
Join on Facebook