Begeleide Tour Nepal

Begeleide Tour Nepal 2016
Een avontuur over cultuur, natuur en spiritualiteit.

2 WEKEN NEPAL RONDREIS.
1 oktober – 17 oktober 2016 of 16 oktober – 25 oktober

Bedankt alvast voor het bekijken van deze merkwaardige reis naar Nepal, het land van natuur, variëteit en oude koninkrijken. Dit land zal u zeker inspireren, en uw ideeën over uzelf en anderen. Het geeft je een inzicht over wat het leven eigenlijk gaat. We gaan hier uiteraard niet voor een strandvakantie. Je gaat vele andere reizigers ontmoeten van over heel de wereld, die hetzelfde idee hebben over hun spirituele groei. En daarvoor is het nooit te laat. We gaan dit land op een lokale manier verkennen en genieten, voelen wat Nepal te bieden heeft op avontuurlijk, geografisch en spiritueel vlak.
Alles in reis…

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Hieronder vindt je sommige praktische gegevens en de dingen die je kan verwachten tijdens deze reis. Dat gaat over het klimaat, de hotels, de trekking, medicatie, avontuurlijke dingen, Boeddhisme en Hindoeïsme, etc…

VLUCHTEN
De internationale vluchten moet je zelf boeken en zijn jullie verantwoordelijkheid, niet begrepen in de totaalsom van de rondleiding. Immigratieformulier worden je opgestuurd per post voor het vertrek. Op deze manier moet je niet lang aanschuiven om het land binnen te komen. Ik zal jullie reis begeleiden gedurende jullie verblijf.
Wanneer je akkoord gaat deze reis te boeken, wordt er een voorschot van 1000 euro gevraagd ter bevestiging van de 2 weken gedurende rondleiding.
Er zal ook een kopie van je paspoort gevraagd worden.

VISA
Zoals gewoonlijk met verre reizen zal je paspoort geldig moeten zijn 6 maanden voor de vervaldatum. De kosten van een visum is ongeveer 25 euro voor een twee weken. Wens je aansluitend langer te blijven, bijvoorbeeld een derde week, zal je visum rond de 40 euro kosten.
Het adres van de Nepalese Ambassade in Brussel:
Nepali Embassy,
Avenue Brugmann 210, 1050 Brussels –
Tel: 02/346 26 58
embn@skynet.be

NEPALESE TELEFOON
Iedereen krijg een Nepalees telefoonnummer met toestel.

 • Deze telefoon kan opgeladen worden terplaatse bij Ncell
 • Internationale oproepen zijn goedkoop
 • Elke Simkaart heeft internetverbinding
 • SMS sturen is heel goedkoop
 • Alle telefoons hebben het nummer van de reisleiding opgeslagen.

MEDICATIE
Aan te raden om mee te nemen:

 • Motilium
 • Immodium
 • Breed-spectrum antibiotica
 • Paracetamol of Dafalgan 1000mg
 • Hansaplast
 • Pro-biotisch
 • Compeed
 • Injecties op voorhand zijn niet nodig

NATUUR, PLANTEN EN DIEREN
Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


HOTELS
De hotels zijn in goede condities. Je vindt er hotels van 1* tot 5*. Accommodatie is dus geen probleem in Kathmandu en omstreken. Het is aan te raden geen salades, fruit en ijs te eten in de hotels. En zeker geen kraantjeswater te drinken, ook niet op de kamer. Tanden poetsen met dit water is geen probleem.
Wanneer we in Kathmandu, Pokhara, Lumbini en Chitwan verblijven, maken we gebruik van 4* hotels. Tijdens de trekking zullen we in lodges verblijven. Dat is meer basic en goed te vergelijken met een 2* hotel.
We zullen op erg afgelegen plaatsen verblijven, maar alle comfort is aanwezig.

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


VRIJE TIJD
Er is genoeg tijd voorzien tijdens deze reis om te relaxen aan een zwembad. Je zal tijd voor jezelf hebben om verschillende dingen te doen zoals shoppen, uitgaan en de stad te verkennen. Als reisleider zal ik je steeds informeren en zelfs meegaan wanneer mogelijk.

MAALTIJDEN
De maaltijden in Nepal leunen heel veel aan tegen het vegetarische, met een Indiase twist en is zeer gezond. Er zijn veel gerechten met kip. Rundsvlees is er ook wel, maar alle rundsvlees is geïmporteerd van China, en komt het land bevroren binnen. Dus vers vlees bestaat niet. De koeien zijn er trouwens heilig. De Dal Bath is de lokale schotel. Een zekerheid is, dat je kilo’s gaat verliezen op die manier tijdens de rondreis is het water altijd inbegrepen en te allen tijde beschikbaar. Flessenwater is erg goedkoop in Nepal.

De lokale bieren zijn duurder en de flessen zijn dan ook groter (650ml) en kosten een 4,5 euro. Sinds enkele jaren zijn er Belgische bieren aanwezig in Nepal. Het zin er maar 5, maar toch, voor de liefhebbers geen probleem. De maaltijden op restaurant kosten tussen de 5 a 6 euro. Je zal tijd hebben om zelf uit te gaan eten en dit alles mee te maken. We gaan zelf ook veel lokale restaurants aandoen

KLIMAAT

De beste tijd om naar Nepal te reizen is oktober. Dan is het klimaat droog en lucht is er erg klaar en er is geen regen. Het is ook het seizoen van het einde van de oogst. De temperaturen schommelen in de nacht rond 22gr en 30 gr overdag. Er zijn festivals die periode, en we zullen zeker de gelegenheid hebben deze mee te maken in Kathmandu

Wat je zeker moet meebrengen.
Zaklamp, medicatie, warme sweater, kleine rugzak, stevige schoenen, lange broek en T-shirt met lange mouwen, insectspray, licht jasje, sandalen, zonnecrème, zonnebril, persoonlijke handdoek…

Dag 1: Aankomst Kathmandu Tribhuvan luchthaven, 1 oktober 2016
Als je aankomt op de luchthaven, krijg je meteen een garlande rond je hals ter verwelkoming. Dat is een Nepalese traditie. We reizen in groep, en helpen je door de immigratie. Als je alleen reist, volg je gewoon de andere mensen en begeef je naar de uitgang. Ik zal je daar persoonlijk ontvangen.
Een wagen met airco zal je door Kathmandu – een stad met chaos- voeren, zodat je de eerste indrukken kan opdoen van hoe de stad wervelt in haar drukte. We krijgen een welkomdrink in het hotel.

Dag 2: Rondleiding Kathmandu en Patan, 2 oktober 2016

Pashupatinath
In de morgen na het ontbijt bezoeken we eerst Pashupatinath. Het is de grootste crematieplaats op de oever van de heilige Bagmati rivier van de Kathmandu vallei. Na dit bezoek rijden we door naar Boudanath, een Boeddhistische enclave in de stad. Het ligt aan de oostkant van de stad. We bekijken de tempel, de grootste stupa van het land, en komen te weet hoe tangka’s gemaakt worden.
Daarna rijden we naar het zuiden en bezoeken Patan, het grootste koninkrijk in vervlogen tijden. We gaan er lunchen in de prachtige binnenkoer van het oude paleis. Patan staat bekend om zijn houtsnijwerk en andere kunsten en snijwerken in metaal
We gaan dan terug naar het hotel om ons op te frissen en rijden naar Lal Durbar voor een Nepalees dans-avondmaal. We gaan helemaal op in de Nepalese stijl…

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 3: Rondleiding: Bhaktapur en Kathmandu, Swayambunath, 3 oktober 2016
Bhaktapur , de oudste stad…

Na het ontbijt rijden we naar Bhaktapur, het oudste koninkrijk van de vallei. We bezoeken het grootste Shiva standbeeld van Nepal en gaan op verkenning in deze oude stad. Het is een geleid bezoek, daar we niet willen dat je verloren loopt in de kleine straatjes. We hebben tijd om te shoppen en alles eens van dichtbij te bekijken op jullie eigen tempo.
We gaan op een erg leuke plaats lunchen en dan rijden we terug naar de hoofdstad om de Apentempel te bezoeken. Deze plaats heet Swayambunath en ligt ten westen.

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 4: Chitwan Rondleiding, 4 oktober 2016
Chitwan, jungle ervaring
Op deze dag gaan we Kathmandu verlaten voor het echte Nepal. We maken ons klaar voor een tweedaagse jungle ervaring in Chitwan. We doen dat al rijdend,, maar ook met een kano. We gaan een 3tal uren raften op de Trisuli rivier.
Wat moet je dan in de morgen voorbereiden? We leggen het de avond er voor uit:
Gekleed in T-shirt, Bermuda en lichte schoenen, we worden nat.
We voorzien tassen om droge kleding in te doen ( de blauwe tas)
Na het raften hebben we lunch in het Spring Resort
Er is tijd voor een douche, en je droge kleren zijn aanwezig op naam
Er zijn ook handdoeken aanwezig
Na de lunch rijden we verder naar Chitwan, Hotel Green Mansion, National Park

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 5: Chitwan, 5 oktober 2016
Jungle activiteiten

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 6: Lumbini, 6 oktober 2016
Bezoek geboorteplaats Boeddha
“Lumbini is de plaats waar de Boeddha, die we kennen als Tathagata, is geboren. Het is een plaats die je MOET bezoeken en het waarnemen als een devoot persoon. Het zal je inzicht in de natuur der dingen en van impermanentie.”
De geboorteplaats van de Gautama Buddha, Lumbini, is het Mekka van elke boeddhist. Het is één van de 4 heilige plaatsen ter wereld van het Boeddhisme. Er wordt gezegd in de Parinibbana Sutta, dat Boeddha zelf de 4 plaatsen van devotie uitsprak: de plaats van zijn geboorte, verlichting, eerste ontwaking en de dood. Al deze gebeurtenissen gebeurde onder een boom. Dat is een van de redenen dat boeddhisten zo veel bezig zijn met de natuur.

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 7: Pokhara, 7 oktober 2016
Vrije dag…
Deze dag rijden we naar Pokhara, de tweede grootste stad van Nepal. Het is een 6 uur lange rit. Het is de manier om het lokale groene landschap te bewonderen en de lokale gebruiken te leren kennen. De wegen zijn niet al te best, maar zeker veilig. We hebben lunch op de middag. In de late namiddag checken we het hotel in, en we hebben vrije tijd om de oever van het grote Fewa meer te bewonderen en eventueel de kleine winkeltjes te bekijken.
Het diner gaat door op de overs van het meer met culturele dansen en kerstlichtjes.

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 8: Pokhara, 8 oktober 2016
Bezoek Peace Pagoda

We gaan onze beentjes strekken en bezoeken op de heuvel de Peace Pagoda. We hebben er fantastisch uitzicht over het meer. we gaan aan de andere kant terug naar beneden en nemen de kano naar het eiland op het meer. daar ligt de Bahari tempel.

We hebben lunch op de oevers van het meer en genieten van de lokale activiteiten.
Daarna hebben jullie weer vrije tijd…
Wat kan je allemaal doen? Paragliden (optioneel 140 euro) shopping, relaxen aan de oevers…

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 9-12: Trekking, 9-10-11-12 oktober 2016
Tolka Landhruk Gandhruk
Het is tijd om aan de trekking van de Annapurna te beginnen. Voor de meesten het hoogtepunt van de gehele reis. We hebben sherpa’s die onze bagage zullen dragen. We voorzien wandelsticks en rugzakken en slaapzakken. We kunnen ze ter plaatse huren. We slapen in simpele lodges en wandelen tot op een hoogte van 2000m en meer. We gaan fantastische zichten hebben op de sneeuwtoppen van de Annapurna, erg dramatische uitzichten die de verbeelding tarten. We kunnen in de nacht naar duizenden sterren kijken, die de Himalaya overkoepelen.
Na deze trekking komen we terug in hetzelfde hotel dan van waar we vertrokken waren. We kunnen dan relaxen aan het zwembad van hotel Temple Tree. Het dinner is aan het meer…

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 13: vertrek met binnenlandse vlucht naar Kathmandu, 13 oktober 2016
Durbar Square
We vliegen met een binnenlandse vlucht terug naar Kathmandu en we checken in het hotel. In de namiddag bezoeken we het Koninklijke Paleis en Durbar Square, een oud tempelcomplex in het centrum van de stad.
Van daaruit wandelen we naar Thamel voor wat meer shopping en hebben diner in restaurant Gaia of New Orleans (eigen kosten). Thamel is het toeristische oord van de stad en zeer bruisend van aard. Een must-visit.

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 14: optinele vlucht naar Mount Everest, 8854m (190$), 14 oktober 2016
Bergvlucht en Kopan klooster
Deze vlucht in vroeg in de morgen. Het is optioneel en niet inbegrepen in de prijs. We doen het elk jaar en iedereen laat die kans niet voorbijgaan. Je kan dan zeggen dat je de Mount Everest hebt gezien van kortbij zonder gevaar voor eigen leven. Wanneer het weer het toelaat, gaat alles door. Mocht dat niet het geval zijn is er een terugbetaling (-10$ kosten) of we proberen het de dag erna.
We vliegen met Buddha-air en je kan foto’s trekken vanuit de cockpit wanneer we de berg naderen. Je krijgt erna een diploma van je vlucht.
Mocht je niet willen deelnemen aan deze vlucht, heb je vrije tijd tot de groep terug is van de vlucht.
In de namiddag bezoeken we HET klooster van de stad, het befaamde Kopan. We gaan er deelnemen aan een prive meditatie sessie onder leiding van een echte lama. Dit is normaal niet mogelijk voor de gewone toeristen, maar we kunnen dat organiseren. Ik heb er zelf veel tijd doorgebracht. We hebben lunch in het klooster, en genieten van een prachtig zicht over de stad Kathmandu.

Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal Begeleide Tour Nepal


Dag 15: Vertrek huiswaarts, 15 oktober 2016
Vertrek
Sommigen zullen niet hetzelfde vertrekuur hebben, wanneer dat het geval is, kunnen we een hotel voor jullie reserveren. Het is soms verstandig wat langer te boeken dan 2 weken. Die overige dagen wordt ook onder begeleiding gedaan, vrij van kosten.
PRIJZEN
All-in op basis van gedeelde kamer: 1990 euro
Single supplement: 475 euro extra
Vlucht BXL-KTM-BXL: +/- 800 euro Beste prijzen vindt je bij Turkish Airlines. De eerste vlucht gaat naar Istanboel (+/- 3 uren) Wachttijd voor de volgende vlucht is anderhalf uur. De vlucht van daar uit is een 6tal uren.
Betalingen

Er wordt een voorschot gevraagd van 1000 euro ter bevestiging. Het restbedrag wordt later betaald en 2 maanden voor vertrek.

Inbegrepen: 15 nachten hotel, alle ontbijten, lunches en diners, transport AC/van, fee gidsen en dragers, waterflessen, inkom fees, binnenlandse vlucht Pokhara-Kathmandu, meditatie Kopan, alle activiteiten in de jungle, trekking materiaal, pick-up en drop off luchthaven, telefoons, culturele activiteiten.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, tips, privé aankopen, kadoos, alcoholische dranken, privé verzekering, Mount Everest vlucht, kosten visum.
Betalingen kunnen op onderstaande rekening:
BNP Paribas Fortis: BE23 0016 3564 2591 (Jan Swerts)
Commentaar: rondreis Nepal 2016

Contact
Or Call Jan Swerts at +32 472 201916
Join on Facebook