Mexico, Yucatan Tour

xuxu terras

Deze rondreis is enkel toegespitst op Yucatan, Mexico. Waarom? Het is de meest veilige plaats in Mexico en het is er prachtig. Je vindt er vele ruïnes van de Mayaanse beschaving in combinatie met de witte stranden en echte tophotels. Deze rondleiding laat je het beste zien van Yucatan in een twee weken durende reis vol nieuwigheden, he rijden door de jungles, proeven van het geweldige eten en vooral het beleven van de lokale cultuur. We komen aan in Cancun en rijden naar Punta Maroma. We gaan verschillende locaties bezoeken vooraleer we verder rijden naar Merida.

Ik heb een selectie van tophotels gemaakt op de witste stranden ter wereld. Ook de hotels in Merida, Campeche, en Uxmal zijn uitzonderlijk. Dat zijn locaties die diep in de jungle liggen, of plaatsen die in een koloniale architectuur gebouwd zijn. We gaan spectaculaire panorama’s zien en ook de wildlife gaat niet ontbreken. We proeven ook het beste van de lokale keuken.

We bezoeken de oude ruïnes van de Maya cultuur, een oude beschaving die meer dan 3000 jaar terug gaat. En we zullen ook een duikje nemen in een van de vele cenotes (grotten). Alle rondleidingen worden begeleid door een Nederlandstalige gids. Hij zal je alles uitleggen over deze cultuur. Dus laat je jezelf en je vrienden onderdompelen in deze geweldige cultuur en ontdek de verborgen juweeltjes van Yucatan, Mexico.

Vluchten.

De beste manier om er te geraken is een vlucht boeken naar Cancun. Er zal een chauffeur je komen ophalen aan de luchthaven. Je kan hem vinden aan de exit, waar hij je opwacht met je naam op een bord. Vandaar rijden we je naar je hotel in Maroma.

Visum.

Voor Mexico heb je geen visum nodig. Maar weet wel dat je reispaspoort zeker 6 maanden geldig moet zijn, voor dat het afloopt. Je kan maximum 90 dagen blijven met een reispaspoort voor toerisme.

Medicatie.

Er zijn geen speciale medicamenten nodig voor dit land. Maar de nodige klassiek apotheek komt hier wel van pas. En vergeet zeker niet een anti-muggen spray. Mocht je niets bij hebben, dan kan je altijd in de lokale apotheek dingen kopen. Er zijn er op elke hoek van de straat en het is een pak goedkoper dan in eender welk land…

Gerechten.

De Yucateca gerechten zijn van de beste die je kan vinden in Mexico. Het is een mix van Mexicaanse en Mayaanse achtergronden. Pibil is een van de lokale gerechten en wordt in sommige dorpen nog steeds in lemen vuurtjes bereid.

Yucateca gerechten hebben hun invloeden van de Caraïben. Maar ook Nederlandse, Libanese en Spaanse invloeden van uit de lange geschiedenis die het schiereiland rijk is.
Het zou dus niet verwonderlijk zijn pikante pepers te vullen met Edammer kaas. Er wordt ook veel kalkoen gegeten. We kennen de Mexicaanse keuken hier bij ons als nogal zwaar en veel vlees. Maar in Yucatan is het heel anders. Ze gebruiken allerlei soorten kruiden en groenten. Uiteraard mogen de zwarte bonen niet vergeten worden. Al ooit eens zwarte gehakballen gegeten? Subliem …

Dus over het eten daar hoef je je geen zorgen te maken, het is gewoonweg delicieus!

Klimaat.

Op het schiereiland is het hele jaar mooi weer. Er is een droog en “nat” seizoen. Het nattere seizoen begint in juni en eindigt in oktober. Dat maakt dat het droge seizoen doorgaat van november tot mei. Dus het leukste is natuurlijk het droge seizoen, de wintertijd. Dan spreken we over temperaturen van rond en bij de 30 graden. Let wel op dat het tijdens de maanden april en mei het wel eens meer dan 40 graden kan worden.
In de zomertijd is het nog steeds warm, maar ook vochtig. Op die dagen regent het bijna elke dag. Maar dat zijn hevige korte buien. Het is ook het seizoen van de cyclonen. Dus het is toch belangrijk je reis te plannen in het droge seizoen.

Rondreis

Dag 1

Aankomst in Cancun, en transport naar hotel Amarte, Maroma.

AMARTE Hotel

Het is een tropische oase in het hart van de Riviera Maya in Mexico, het Yucatan schiereiland. Een plek tussen de jungle en het strand, de zon en de maan, het heden en het verleden. Een speciale plek waar het ritme van de golven en het fluisteren van een bries je verbindt met wat was, en wat kan zijn.

2015-02-23 17.02.46 - Copy 2015-02-23 17.35.08 - Copy 20150226_091247 - Copy 20150226_161935

Wanneer we aankomen, zullen we inchecken en kunnen we wat relaxen aan het zwembad. Het avondmaal wordt geserveerd in de Burgerstop aan de ingang van het hotel. Je kan er proeven van de huisgemaakte hamburgers, het eigen gemaakte brood, leuke salades en heerlijke desserten. We nemen daarvan gebruik om de reis uit te leggen en wat je kan verwachten, en wat we allemaal gaan zien.

Dag 2.

Het is de eerste dag om te verkennen. We bezoeken het Parque Crococun in de voormiddag. We kunnen er krokodillen zien en zelfs vasthouden. Lunchen doen we in het befaamde Puerto Morelos.

34068-Crococun-Zoo Crococun-Zoo-34072 maxresdefault Crococun Zoo

Puerto Morelos was historisch gezien de haven tussen het schiereiland Yucatan en het eiland Cozumel. Op honderd meter van het strand kunnen we de “Barrier Reef” zien, Het is een deel van het National Marine Park en strekt zich een 800km uit langs de kusten van Mexico, Belize tot Honduras.

download pelicans-a Puerto-Morelos-180137-smalltabletRetina Puerto Morelos

Na de lunch rijden we naar Coba. Het is een oude Mayaanse site gelegen aan een groot meer. We kunnen boven op de tempel van een prachtig uitzicht genieten over de jungle.

2016-01-03 10.08.54 - Copy Coba Lake

2016-01-03 11.08.11 - Copy Panoramisch zicht van op de pyramide

 

In de namiddag bezoeken we op de terugweg Tulum. Het is een omwalde ruïne van de Pre-Colombiaanse Maya tijd. Het complex is gelegen op 20 meter hoge kliffen aan de Caribische zee. Ze dateren van de 13de en 15de eeuw. Een niet te missen deel van de reis…

tulum Tulum

We rijden terug naar het hotel en hebben een avondmaal in het idyllische restaurant Pavo Real, gelegen in het Kin Sol Soleil hotel. Het is een hotel waar vele filmsterren, royals en bekende politici komen. Pavo Real is een toprestaurant van hoog niveau.

kiss resto day Restaurant Pavo Real

2016-03-02 14.02.18 - Copy Strandzicht

Dag 3

We ontbijten vroeg en dan verplaatsen we ons naar het monument van Yucatan, wereldbekend: Chichen Itza in Tinum. Het is een speciale plaats, spiritueel en zeer energetisch. Het is een groot complex met zeer mooie archeologische tempels en vondsten.

Chichen_Itza1 Observatorium in Chichen Itza

chichen-itza Koningstempel Chichen Itza

Na dit spectaculaire bezoek rijden we verder naar Izamal, ook genoemd het Gele Dorp. We lunchen in Kinich, een befaamd restaurant met lokale specialiteiten. We vervolgen onze weg na de lunch en komen aan in Merida, ook genoemd de Witte Stad. We checken in het hotel in en hebben tijd voor wat te relaxen in deze mooie stad.

2016-01-04 14.03.11 - Copy   2016-01-04 14.58.30 - Copy

Het gele dorp

Dag 4

Deze dag gaan we Merida, een stad van anderhalf miljoen inwoners, verkennen met de hop-on bus. We gaan lunchen in de Rosas y Chocolates, een exclusief restaurant van een Franse eigenaar. We genieten van het mooi zicht op de Avenue Montejo.
Na de lunch is er vrije tijd voorzien, zodat je eens kan shoppen en de omgeving eigenhandig verkennen.

download (1) - Copy download (3) - Copy shopping-in-merida-mexican-rodeo-show-and-buffet-progreso-yucatan-mexico-m - Copy

We spreken terug af in het hotel. In de avond gaan we de echte Yucateca keuken proeven in een special gekozen restaurant.

Dag 5

In de morgen, na het ontbijt rijden we naar Dzibilchaltun. Het is een oud verlaten ruïne van de Maya’s. we gaan er niet veel volk tegenkomen. We kunnen zelfs een duik nemen in een open cenote, die staat aangeschreven over heel wat energetische krachten te beschikken.

We gaan lunchen in de Hacienda in Xcanatun, een idyllische plaats in de jungle. Vandaar uit rijden we terug naar Merida, en dan is er vrije tijd. Je kan zelf kiezen waar je wilt uit gaan eten. We staan je bij om de juiste keuze te maken.

2530-Dzibilchaltun-2530e cenote-xlacah-Dzibilchaltun-ruins Dzibilchaltun-Mexico

Dag 6

Dag-excursie naar Celestun. We gaan de natuur in en de flamingo’s bekijken. Het is geen zoo of een plaats waar de dieren opgesloten zijn in kooien. We gaan ze in hun natuurlijke habitat bewonderen. We gebruiken daarvoor kleine privé bootjes. Het ligt in een natuurreservaat.

We zullen lunchen op het strand. Daarna nemen we de boot om door de mangroves te varen. We bewonderen de vogels en termieten heuvel in de bomen, en we zien een natuurlijk bron. Eentje van zeer zuiver zoet water.

maxresdefault (1)  Mangroves

XIXIM-Flamenco-rosado1

Dag 7

Deze dag verlaten we Merida en rijden naar Campeche, hoofdstad van de staat Campeche en Wereld Erfgoed sinds 1997. De rit duurt een twee uren. Het staat bekend als stad der piraten. De kanonnen staan nog steeds op de promenade. Deze kanonnen beschermden de stad tegen de piraten.

We kunnen lunchen aan het strand, en hebben een prachtig zicht over de zee, de Golf van Mexico. Het zijn allemaal visrestaurant onder rieten daken. Deze dag heb je vrij en kan je de historische stad op je eentje verkennen. We verblijven in hotel Castelmar.

2016-02-23 17.53.08 - Copy zonsondergang in Campeche.

2016-02-23 21.27.14 - Copy    De kleurrijke straten van Campeche

photoEscudo_Ciudad_de_Campeche_campechemain Campeche

Campeche-Hotel-Socaire-Habitacion-Estandar Kamers in Castelmar hotel

images (2) Pool Castelmar

1746065_32_y Hotel Castelmar

2016-02-23 12.02.26 - Copy Promenade zicht Campeche

Dag 8

We verlaten Campeche en bezoeken een merkwaardige ruïne, genaamd Edzna. Het is een verborgen parel in de jungle, waar niet veel toeristen komen. Je kan het vergelijken met Chichen Itza en Uxmal. En daarom is dit een speciale plaats.

Edzna_11  Edzna tempelcomplex

Mayan_World_---_Edzna_1 Edzna

Na het bezoek rijden we door de jungle en zien we de locale dorpjes. We gaan naar Santa Helena in de buurt van Uxmal. We checken in bij The Pickled Onion. Het is een prive resort in de jungle. We kunnen daar lunchen en relaxen aan het zwembad.

De kamers zijn allemaal in Mayaanse stijl gebouwd.

2016-01-11 02.43.12-2 Room-suite

2016-01-09 14.33.24 - Copy Zwembad Uxmal

Dag 9

Na het ontbijt bezoeken we Uxmal, één van de meest verbazingwekkende tempels van Yucatan. Het is niet zoals Chichen Itza, waar we vele verkopers en toeristenjagers vinden.
We verkennen daarna ook het choclade-musuem in de buurt.

2016-01-09 11.38.10Uxmal2016-01-09 12.45.17 - Copy

Daarna rijden we terug naar Merida. We checken in en we gaan weer eens de Yucateca keuken uitproberen.

Dag 10

We rijden terug naar de Riviera Maya, waar we inchecken in Kin Sol Soleil. Een top 5* hotel aan de witte stranden van de kust. Het ligt in de jungle en het is een privaat hotel met exclusieve suites. Hier kan je de laatste ervaringen laten bezinken en genieten van het fantastische eten en de witste stranden van de wereld. We houden dan nog een verrassing in petto op een bepaalde avond.

angela with pool  Angela Suite

kiss resto night - Copy Diner Kin Sol Soleil

Dag 11

Stranddag

Karolina suite Karolina Suite

angela livingroom Angela Suite

 

 

Dag 12

Stranddag

Mariposa terras - Copy Angela dakterras

xuxu living - Copy Xuxu living room

Dag 13

Stranddag

2016-03-01 17.15.00 - Copy  Beach impression

2016-03-01 17.39.51 - Copy Avondmaal op het strand is mogelijk

2016-03-01 18.44.26 - Copy Sunset at the beach 2016-03-02 15.12.06 - Copy  Je prive zwembad op het strand

Dag 14

We rijden je naar de luchthaven voor vertrek.

 

End of Service

 

 

Contact
Or Call Jan Swerts at +32 472 201916
Join on Facebook